Hej "Stander"......!

...jeg (vil) blot gerne sige dig og dine "med-togentusiaster" så Hjertelig Tak for den oplevelse, vi fik ved at benytte veterantoget Fåborg - Korinth på hjemturen efter jul på Kryb-i-ly Kro.

Det var en herlig oplevelse for os allesammen. Vi havde jo genkendelsens glæde ved at sidde i den gamle, velholdte togvogn og køre denne smukke tur (og endda varmet op med elovn; hvor betænksomt). Bare synet, da det korrekt uniformerede "personale" tog imod os ved toget, selvom vi var 20 min forsinket, var et flot syn! Det var også yderst interessant at høre om Veteranbanens historie undervejs. Den største respekt for det kæmpearbejde, I har lagt i at nå dertil, hvor I er nu! Og stadigvæk er der et stort, vedvarende arbejde at sørge for mht. vedligeholdelse af både vogne og skinner (jeg forstod, at der forestår en meget stor udskiftning af sveller). Men nu kan togvognene da heldigvis stå inden døre i den kolde tid. Det er virkelig en seværdighed - og naturligvis især om sommeren. Men jeg forstod, at der også er mange grupper, der bestiller særkørsel gennem hele året - i år således 24 (den 25, gruppe meldte fra lige efter en af de sidste 2 storme).

...

Togturen erstattede et besøg på Fåborg Kunstmuseum (hvor vi var sidste år; da var jeg også rejseleder på denne juletur). Men i år var det ikke muligt at få dem til at lukke op på 2. Juledag. Men det gjorde I - meget fornemt! Med den oplevelse, det var for vore gæster (og for mig selv!) er jeg ikke i tvivl: Jeg vil foreslå hjemme på kontoret, at vi også næste år gentager denne veterantogskørsel!

Så jeg håber, jeg ser "personalet" igen 2. juledag 2014. Vær rar at hilse dem mange gange fra mig!

Godt Nytår og Mange hilsener også til dig

Lars.

 

SFvJ giver dig mulighed for at leje dit eget særtog mellem Faaborg og Korinth. Under turen kan du og dine gæster opleve stemningen fra dengang i 1950'erne, da der kørte ”bumletog” på den lokale jernbane.  

 
Der kan være mange anledninger til en tur med Syd Fyenske Veteranjernbane. Skal du arrangere en fødselsdag, en konfirmation, et bryllup, en skovtur, en firmaudflugt, et kursus eller en udflugt for familie og venner, så kan SFvJs veterantog blive en uforglemmelig oplevelse.  

 
Togturen kan starte i Faaborg, Korinth eller fra en af SFvJs mellemstationer. Kommer du og dine gæster fra Hotel Faaborg Fjord, kan turen starte på hotellets eget trinbræt, Horseløkke.  
Køreplanen kan udformes efter dine ønsker og behov. Toget kan stoppe på Lucienhøj, så I kan nyde udsigten over Det sydfynske Øhav eller gå på jagt efter fortidsminder i Pipstorn Skov. I kan have et længere ophold i Korinth eller Faaborg før returrejsen. SFvJ kan også køre et stemningsfuldt ”nat-tog” i de oplyste personvogne. Har I lyst til at se og høre mere til SFvJs aktiviteter, kan der som en del af turen arrangeres rundvisning i remiserne i Faaborg.  
Hvis du ønsker det, kan du og dine gæster nyde den medbragte mad og drikkevarer under et besøg hos Syd Fyenske Veteranjernbane. I kan enten spise undervejs i toget eller før/efter turen. Personalet i ”Café Smørekanden” kan hjælpe til ved serveringen.  

 
Veterantoget kan sammensættes efter behov og ønsker med op til 4 vogne. Tilsammen rummer vognene ca. 150 siddepladser inklusiv plads til 4 kørestole i OKMJ J 81, der er udstyret med elektrisk lift.  

 
Prisen for en tur med SFvJs veterantog afhænger af antal vogne. Pengene går til brændstof, smøreolie, vedligeholdelse af lokomotiver, vogne og spor. Så udover en enestående oplevelse er et privat særtog også med til at støtte SFvJs arbejde med at bevare en kulturhistorisk attraktion som veteranbanen mellem Faaborg og Korinth.  
Fordi arbejdet på og med SFvJs tog bliver udført i medlemmernes fritid, er det ikke altid, at vi kan køre særtog, men vi vil gøre vores bedste for at opfylde dine ønsker.  

 
   

Bestilling og yderligere information

Hvis du ønsker at bestille dit eget særtog hos SFvJ, eller hvis du ønsker flere oplysninger, kan du kontakte:

Formand Jørn Knudsen
Tlf: 62 62 36 96 / 20 15 15 53
Email: formand@sfvj.dk